Skip to content
  • Proč vzít svoji firmu do lesa?
    Říkáte si, zda mohou mít tak odlišné světy jako je les a příroda na jedné straně a byznys, podnikání a firemní život na straně druhé nějaké propojení a něco společného? Říkám, že můžou a možná ještě více než si na první pohled myslíte.
  • Apple Crumble
    Na tenhle dezert jsem narazila při svých cestách po Británii mnohokrát. Připravují ho tu z různých druhů ovoce, dle sezóny. A tak jsem měla možnost chutnat ostružinový, třešňový či hruškový. Nicméně jablka zůstávají nejtradičnější surovinou a klasikou.
  • Lesní mysl jako inspirace a obohacení
    Sezóna Lesní mysli se pomalu blíží k letošnímu závěru. A tak si bilancuji, co vše tento rok přinesl, koho cesty Lesní mysli obohatily a co nového přinesly.
  • Putování skotskou West Highland Way
    Možná se vám to taky někdy stalo, nějaké místo vás zavolá, vidíte obrázky, čtete si o krajině a víte, že tam prostě musíte.
  • Jak si “dobít” vlastní baterky
    Podle vědců je prý už jen samotný pobyt venku mezi stromy, aniž děláme cokoliv dalšího, léčivý a terapeutický, jak pro naši mysl, tak pro naše tělo.
  • Tabouleh
    Tabouleh – skvělé letní lehké osvěžující jídlo ze surovin, které právě dozrávají na zahradě.
  • Lesní mysl ve 25 bodech
    Nedávno jsem pro nově vznikající projekt byla požádána, ať dám dohromady body, čím mě v dlouhodobém horizontu obohatila/obohacuje Lesní mysl.
  • Nastal čas žít na Zemi jako poutníci
    Rozhovor s mnichem, mírovým a ekologickým aktivistou Satishem Kumarem, který vznikal před dvěma lety, v době covidové pandemie, ale stále je více než aktuální. O kráse jednoduchosti, umění, zahradničení a putování krajinou…
  • Praktické tipy pro zdraví těla i mysli pro každodenní použití
    Uplynulé tři roky mě naučily nacházet si životní povzbuzení, podporu a ukotvení právě prostřednictvím přírody.
  • Brokolicový quiche
    A už je to opět tady, období, kdy jídlo méně nakupuji a více sklízím.