Skip to content

Detoxikační čekankový salát s daikonem

Hořko-sladko-kyselý salát, jehož základ tvoří různé druhy čekanky. Hořké látky čekanky mu dodávají typickou chuť. Navíc podporují tvorbu žluči a pomáhají tak našemu trávení a detoxikaci celého těla.

Z ekologického pole….
… rovnou do salátu
  • ¼ červené čekanky Radicchio
  • ¼ čekanky Zuckerhut
  • 1 daikon
  • 1 mrkev
  • hrst podzimních salátů polníček, rukola atd..
  • 100 g balkánského sýra
  • pražená slunečnicová semínka

Zálivka:

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce medu
  • Pepř a sůl

Zeleninu omyjte a očistěte, daikon a mrkev oškrabejte. Čekankové listy nakrájejte na tenké proužky, mrkev nastrouhejte, daikon nakrájejte na kolečka. Vložte do větší mísy či talíře. Přidejte hrst polníčku a rukoly. Vše smíchejte.

Připravte dresink smícháním všech ingrediencí a salát s ním zalijte.

Na závěr posypte praženými semínky a balkánským sýrem.

Zeleninu jsem si tentokrát dovezla z biodynamicky obdělávaných polí na Svobodném statku na soutoku