Skip to content

Lesní mysl jako inspirace a obohacení

Sezóna Lesní mysli se pomalu blíží k letošnímu závěru. A tak si bilancuji, co vše tento rok přinesl, koho cesty Lesní mysli obohatily a co nového přinesly.

Mými cestami Lesní mysli prošlo letos kolem 250 lidí, s některými jsem se pravidelně potkávala v Botanické zahradě v Praze, s dalšími v areálu Toulcova dvora či v lesích Voděradských bučin, pro Lesní seznamku jsme s Lenkou objevily nové cesty v Českém ráji, na Vysočině a u Brna, díky workshopům pro lektory ekovýchovy jsem našla krásné trasy u Litoměřic v Českém středohoří.

Poprvé jsem provázela několik firem v rámci firemního teambuildingu, páry, které si přišly odpočinout od domácích starostí a srovnat si hodnoty svého vztahu, vedla jsem několik individuálních cest, které byly takovým průnikem Lesní mysli, koučování, doprovázené poutě a ženského setkání, poprvé jsem měla na workshopu překladatelku a vedla cestu pro lektory z Německa….

Nejčastěji si na Lesní mysl přišli lidé odpočinout a nabrat nových sil, zpomalit a srovnat si myšlenky, prožít si pocit pospolistosti a že to mají podobně jako ostatní, někdo přišel s konkrétní otázkou, záměrem, situací, kterou aktuálně řeší, někdo jen potřeboval chvíli času pro sebe, vyživit se krásou přírody pod jemným vedením a spatřit i přes tíhu světa “to dobré”, někdo dostal Lesní mysl jako dárek, někdo přišel vyzkoušet něco úplně nového a zjistit o čem to vůbec je….bylo toho mnoho a já děkuji za každé z těchto setkání, které bylo nesmírnou inspirací a zkušeností i pro mě samotnou.

Včera při natáčení Lesní mysli s Honzou Vojáčkem, kdy jsme si s dalšími instruktory shrnuli, co vše Lesní mysl přináší, jsem si to znova uvědomila – tu její jednoduchost, efektivitu, nenáročnost a univerzálnost. A nesmírně se těším na další sezónu a vše nové, co přinese.

Přes zimu nemám vypsané konkrétní kurzy, ale mám o to více prostoru na cesty individuální, párové nebo firemní. Ideálně ve všední dny v dopoledních hodinách, kdy je dostatek světla a nejtepleji. Pro vás, někoho blízkého, známého, pro vaši firmu, zaměstnance, kolegy….možnost načerpat energii, srovnat myšlenky, dopřát si klid, ticho a péči a naučit se praktickým dovednostem pro každodenní využití – vymyslíme to a domluvíme místo a termín. A nebo využijte dárkového poukazu a Lesní mysl darujte jako dárek svým blízkým.

Napište mi na: bara@herbara.cz

Krásné dny 💚

Vidět v životě i přes všechnu tíhu světa “to dobré”
Radost, kreativita a spontánnost
Setkání s podobně naladěnými lidmi
Zvědavost, umění klást si otázky a hledat v sobě odpovědi