Skip to content

Strava

Kvalitní jídlo a jeho přípravu považuji podobně jako Lesní mysl za možnost péče o sebe. Jak se starat o své zdraví prostřednictvím přírody. Jídlo, vaření i samotné stolování si moc užívám. Jsem přesvědčená, že tou nejpřirozenější variantou jsou pro nás skutečné opravdové potraviny bez průmyslového zpracování a zbytečných aditiv a zlepšovadel. Baví mě vařit pestře, sezónně, lokálně, přirozeně. Věřím, že právě v jednoduchosti je skryt ten pravý úspěch.

Přirozenost

Víc než pojem zdravé, používám raději slovo přirozené. Přirozené je jíst podle toho, co nám aktuálně okolní příroda nabízí, stejně jako je přirozené v noci spát a střídat aktivitu s odpočinkem, hýbat se a odpočívat, mít kolem sebe milující lidi, se kterými si mohu popovídat, dýchat čerstvý vzduch. V dnešním uspěchaném světě jsme na přirozenost trochu zapomněli, ale věřím, že i v podmínkách, které máme, ji můžeme znovu sami v sobě obnovit.

Vaření a recepty

Vařit doma ze základních surovin je ten nejzdravější, nejpřirozenější a nejekonomičtější způsob jídla. Sami si vybíráte kvalitní suroviny a víte přesně, co do jídla dáváte. Společné domácí vaření je navíc vynikající společenskou aktivitou. Jídlo si zaslouží svůj čas a plnou pozornost. Recepty na sezónní, lokální pokrmy najdete na mém blogu. Jídla připravuji tak, aby byla snadná, hezky vypadala, chutnala a obsahovala i bez masa všechny důležité živiny pro naše tělo.